De onderlinge competitie bestaat uit 3 series van 9 schiet beurten die tijdens de gewone schiet avonden op dinsdag- of donderdagavond worden geschoten. Na elke serie van 9 beurten is er altijd de mogelijkheid om een inhaal beurt te schieten mocht je een keer niet kunnen komen. Wanneer je bijvoorbeeld altijd op dinsdag schiet is het ook mogelijk op een donderdag een extra inhaal beurt te schieten.

Nadat je een aantal weken hebt geschoten wordt je afhankelijk van je niveau ingedeeld in een bepaalde klasse. De onderlinge competitie wordt in elke klasse geschoten zodat je dus altijd tegen ongeveer gelijkwaardige schutters schiet.

Na afloop van elke serie van 9 beurten wordt je gemiddelde opnieuw bepaald en wordt je eventueel in een andere klasse ingedeeld voor de volgende serie van 9 beurten.

Door de leden worden er verschillende competities geschoten. De oudste leden schieten opgelegd, dit houd in dat het wapen op een standaard wordt gelegd waardoor er geen verdere ondersteuning nodig is.

(4.2. Alle leden mogen na het bereiken van de 55-jarige leeftijd, of zoveel eerder als het schiet seizoen in dat jaar begint, deelnemen aan de discipline opgelegd schieten.)

Daarnaast wordt er een vrije klasse geschoten. Alle leden ongeacht leeftijd kunnen in deze competitie mee doen. In deze vrije klasse worden 40 kaarten opgelegd geschoten.
Clubkampioenschappen
Raalter Schutterij