INFORMATIE OVER DE RAALTER SCHUTTERIJ

DE VERENIGING
Onze vereniging heeft op dit moment 30 leden en bestaat sinds 1967.
Hoewel de gezelligheid hoog in ons vaandel staat, gaat het uiteraard om het beoefenen van de schietsport.

DE SPORT
De tak van de schietsport die wij beoefenen is het luchtgeweer schieten, 10 meter, staand uit de vrije hand of opgelegd.

DE ORGANISATIE
De vereniging is aangesloten bij de Bond Twentse Lucht Schietsport (BTLS) met in totaal ongeveer 1000 schutters verdeeld over 35 verenigingen.

DE REGELS
De regels die gehanteerd worden zijn rechtstreeks afgeleid van de internationale regels (Luchtgeweer schieten is een Olympische sport).

DE WAPENS
De wapens waarmee geschoten wordt zijn lucht- of CO-2 geweren, kaliber 4,5 mm. met een max. gewicht van 5 Kg.
Je hoeft geen eigen wapen te hebben. De vereniging bezit een aantal uitstekende wedstrijdgeweren.

DE KLEDING
Om te beginnen zijn een paar stevige schoenen en een windjack voldoende, later kun je dit uitbreiden met officieel goedgekeurde wedstrijdkleding (schoenen, jas en handschoen)

DE OPLEIDING
De eerste weken (en eventueel daarna) word je met raad en daad terzijde gestaan door ervaren schutters.

DE ACCOMMODATIE
Op sportpark Ramele hebben we de beschikking over 9 schietbanen. We schieten op dinsdag- en donderdagavond van 19:30 tot ongeveer 22.30 uur. Het maakt niet uit hoe laat je komt, je wacht tot er een baan vrij is en je gaat schieten.

HET NIVEAU
Wanneer je een aantal weken hebt geschoten, wordt je ingedeeld in een groep ongeveer gelijkwaardige schutters die per jaar een aantal onderlinge competities afwerken.
Daarnaast is er één maal per jaar de zes weken durende wedstrijd om het clubkampioenschap.

WEDSTRIJDEN
De Bond Twentse Lucht Schietsport organiseert per jaar een twaalftal wedstrijden en de Twentse Kampioenschappen, waaraan meestal in korpsverband wordt deelgenomen. (een korps is een team van 3 gelijk­waardige schutters). Daarnaast schieten we een Salland Toernooi, een serie van 6 wedstrijden bij verenigingen in de omtrek van Raalte. Deelname aan deze wedstrijden is overigens niet verplicht.

DE KOSTEN
We mogen wel stellen dat we één van de goedkopere sportver­enigingen van Raalte zijn.
De contributie bedraagt voor juniorleden € 40,00 per jaar, senioren vanaf 20 jaar betalen € 70,00. Alle andere kosten (kaarten, kogels etc.) worden door de vereniging betaald.

VOOR MEER INFORMATIE OF OM UITGEBREIDER MET DE SCHIETSPORT KENNIS TE MAKEN BEN JE VAN HARTE WELKOM OP ÉÉN VAN DE WEKELIJKSE SCHIETAVONDEN. JE KUNT OOK VOORAF EVEN BELLEN NAAR 0572-354481
Clubkampioenschappen
Raalter Schutterij